ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ

Δέκα χιλιόμετρα καταγάλανων νερών στην παραλία του πευκοχωρίου λευκή άμμος και πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και βραβεύονται κάθε χρόνο με την Γαλάζια σημαία της Ε.Ε. σας περιμένουν στις διακοπές σας. Το πευκοχώρι είναι ιδανική παραλία για παιδιά μια και τα νερά είναι ρηχά, ενώ είναι πλήρως εξοπλισμένη με ναυαγοσώστες, ξαπλώστρες,  και μπαρ το οποίο προσφέρει δροσερά κοκτέιλς, σαλάτες και ελαφρύ μεσημεριανό για όσους επιθυμούν lounge ‘’θαλασσοθεραπεία’’ στο απέραντο γαλάζιο.Η παραλία στο πευκοχωρι έχει ένα μεγάλο πεζόδρομο όπου μπορείς να κάνεις βόλτα ανάμεσα στα διάφορα μπάρ, καφέ,εστιατόρια,και πλήθος άλλα μαγαζιά και ξενοδοχεία
Μοναδικό ανάμεσα στα ξενοδοχεία στη Χαλκιδική βρίσκεται το Marabou στο Πευκοχώρι. Πάνω σε μια ειδυλλιακή απέραντη παράλια με κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά και με θέα τη θάλασσα από όλα τα δωμάτια.
Τό Marabou στο Πευκοχώρι θα σας χαρίσει ανέμελες και ξεκούραστες διακοπές. Είμαστε μέσα στο χωριό και πάνω στη πεντακάθαρη θάλασσα της Χαλκιδικής που σας περιμένει έξω από το δωμάτιό σας!

Το Πευκοχώρι είναι μεγάλος οικισμός και έδρα του ομώνυμου Δημοτικού διαμερίσματος στο Δήμο Παλλήνης του νομού Χαλκιδικής. Βρίσκεται 105 χιλιόμετρα περίπου από τη Θεσσαλονίκη και περιβάλλεται από δάσος πεύκων, όπως υποδηλώνει και η ονομασία του. Με βάση την απογραφή πληθυσμού του 2001 οι κάτοικοι είναι 1.655. Ο οικισμός είναι τουριστικά ανεπτυγμένος και η αμμώδης παραλία του προσελκύει πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο. Στο χωριό υπάρχουν μεταξύ άλλων δύο νηπιαγωγεία, ένα Δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο, αγροτικό ιατρείο, ΚΑΠΗ και δραστηριοποιείται πολιτιστικός σύλλογος, με την ονομασία "Αλκυών". Στο χωριό λειτουργεί και Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας.

To παλιό όνομα του χωριού ήταν Καψόχωρα και ιδρύθηκε πιθανόν στα τέλη του 16ου αιώνα. Σε όλη τη διάρκεια της τουρκοκρατίας ήταν ένα από τα 12 χωριά της χερσονήσου και αποτελούσε βακούφι του Γκαζανφέρ Αγά [εκκρεμεί παραπομπή]. Στο βορειοδυτικό τμήμα του λιμανιού, εκεί όπου σήμερα αγκυροβολούν τα καράβια βρέθηκαν ερείπια από ρωμαϊκό οικισμό. Στην ίδια περιοχή ανακαλύφθηκε και θησαυρός με νομίσματα του Λυσιμάχου, ο οποίος ήταν βασιλιάς της Θράκης. Γύρω στο 1590 στην περιοχή αναφέρεται το Μεγάλο Μετόχι "Άντερ" της Μονής Ιβήρων, το οποίο απαλλοτριώθηκε πριν από τον πόλεμο. Σώζεται σήμερα μόνο ο μισοκατεστραμμένος ανεμόμυλος.Κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας, όπως και όλα τα υπόλοιπα χωριά της χερσονήσου, υπαγόταν φορολογικά στο βακούφι του Γκαζανφέρ Αγά, ενώ διοικητικά ανήκε στο ναχιγιέ της Καλαμαριάς. Οι κάτοικοι του Πευκοχωρίου συμμετείχαν στην επανάσταση του 1821. Σπουδαίος αγωνιστής της επανάστασης του 1821 ήταν ο Γεώργιος Γιαννάκη

HOTEL-MARABOU